Karen Euser

Wie ben ik?

Mijn naam is Karen Euser, ik ben ergens tussen de 30 en de 40 jaar ;).  Samen met mijn vriend en zoontje van 4 woonachtig in Heerhugowaard. Met mijn al vroege passie voor alles wat met sport te maken had, maar vooral turnen en dans, was het een logische keuze toen ik na de middelbare school aan mijn sportopleiding begon. Ik studeerde af als gymdocent en vervolgde mijn pad aan de VU in Amsterdam tot bewegingswetenschapper. Hoewel de theoretische kant mij altijd beter heeft gemaakt als docent, is bezig zijn in de praktijk voor mij het heerlijkste wat er is. Mensen beter maken, fijn later voelen in en met hun lijf.

In mijn dagelijks leven leid ik fitnessinstructeurs en personal trainers op voor verschillende fitnessconcepten in zowel binnen als buitenland.

Met een achtergrond in dans en turnen, heeft yoga fysiek altijd dichtbij me gelegen. Dat het mentale aspect mij zoveel meer heeft gebracht, was een welkome verrassing toen ik 10 jaar geleden aan mijn opleiding begon.

Yoga zorgt voor mij voor de ultieme balans zowel fysiek als mentaal. Even terug stappen uit de hectiek van alle dag met de focus op jou en je lijf.

Ik nodig je graag uit in mijn lessen om je te laten voelen wat yoga met jou kan doen. We combineren kracht, controle, balans, flexibiliteit en rust, in een ontspannen setting met “easy listening” soft pop muziek. Mijn lessen zijn uitdagend maar toegankelijk voor iedereen (geen origami voor gevorderden). Ik geef les op dinsdag 18.30 uur, zaterdag 9.45 en 11.00 uur

Zie ik je snel?

Lara Nejens

Wie ben ik?

Ik ben Lara, 39 jaar en woon in Alkmaar. In mijn jeugd was ik altijd aan het sporten en jarenlang was ik professioneel skiër. Ik woonde gedeeltelijk op het “nationaal Sport Centrum Papendal” en in Oostenrijk.

In de jaren erna werkte ik als personal trainer, tennis trainer en in ons tenniscentrum.

Na een skival op mijn 18e heb ik te maken met chronische klachten, waardoor de dagelijkse bezigheden een zware opgave voor mij waren. De laatste 20 jaar heb ik zeer veel therapieën en behandelingen uitgeprobeerd.

Mijn ‘power’ is mijn kracht, maar ook mijn valkuil, door te lang door te gaan. Stapje voor stapje leer ik beter mijn lijf te voelen en hier rekening mee te houden.

Yin Yoga heeft mij heel erg geholpen. Mediteren, ademoefeningen en de houdingen geven niet alleen rust, maar ook letterlijk ruimte in bindweefsel en gewrichten wat je in je gedrag zachter maakt, maar ook zorgt voor minder blessures.

Ik geloof echt dat yin yoga goed is voor iedereen! Voor jongeren, ouderen, sporters, mensen met klachten en ook mannen!!

Je gebruikt je lijf niet om dieper in een houding te komen, maar je gebruikt de houdingen om je lijf beter te voelen! Ik geef Yin Yoga op woensdag 9.15 en 10.30 uur

Wees welkom op de mat!

Thessa Schut

Wie ben ik?

Ik ben Thessa, nu 29 jaar oud en ik kom uit Alkmaar.

Nu ben ik een Yogajuf maar dat is niet waar ik altijd voor geleerd heb.
Ik heb namelijk een studie Communicatie management gedaan. Na mijn studie kwam ik er echter al snel achter dat een baan van 9 tot 5 achter een bureau niets voor mij was.
Ik heb altijd al gedanst en geturnd en mijn liefde voor sport heeft er voor gezorgd dat ik in dit wereldje ben beland.

Begonnen als Pilates lerares heb ik mij inmiddels ontwikkeld tot allround instructrice, ik geef onder andere spinning en bodyshape maar vooral veel Yoga.

Yoga is voor mij de basis. Het zorgt voor bewustwording van lichaam en geest. Misschien heb jij nu het idee dat Yoga heel zweverig is maar dat valt ontzettend mee, eigenlijk is het juist heel down to earth.

De Yogalessen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderd, van flexibele slangenmensen tot stijve harken. Het tempo van de lessen ligt laag en je bent altijd vrij om een pauze in te lassen als jij dat wilt.

Yoga vind de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Het is een fijne manier om te werken aan de mobiliteit en flexibiliteit van je lichaam en daarom ook prettig om te doen naast andere sporten zoals Crossfit of hardlopen.

Laat je absoluut niet afschrikken door het beeld dat jij nu misschien van Yoga hebt maar kom gewoon eens een lesje meedoen!