Ons Team

Debby Wegman

Wie ben ik?

Van jongs af aan lag mijn focus op beweging. Als jong meisje was mijn leven gevuld met sport zoals turnen, dansen en schaatsen. Door een ongeval kon ik mijn liefde voor bewegen niet meer uitvoeren totdat ik in aanraking kwam met Yoga. Yoga heeft mij geholpen mijn eigen weg te vinden en weer te kunnen bewegen. Dit wil ik met liefde op andere overbrengen. Lichamelijke tegenslagen zijn lastig om mee om te gaan, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kan bewegen.

Om Yoga docente te worden ben ik naar Rishikesh, India afgereisd. Om daar in de geboorteplaats van Yoga, de originele vormen van yoga te ontdekken. Een unieke ervaring waar ik ondergedompeld werd in de yogic lifestyle. Hier heb ik mijn 200hr Hatha en Asthanga Yoga certificaat behaald. Een periode gevuld met yoga en meditaties, maar ook geleerd over de Yoga anatomy en filosofie. Yoga heeft mij dichter bij mezelf gebracht en ik wil mijn liefde voor yoga graag met andere delen, mijn opgedane kennis overbrengen op anderen en mijzelf blijven ontwikkelen.

De studie van Yoga poses gaat niet alleen over het beheersen van een houding. Het gaat om het gebruik van houdingen om jezelf te begrijpen en te transformeren. Yoga is niet alleen op je hoofd staan, maar juist om te leren om op je eigen benen te staan. Je brengt adem en beweging samen om zo lichamelijk en mentaal stabiliteit te vinden in de Yoga maar ook in jouw dagelijkse leven.

Voor mij een prachtige combinatie om mensen te helpen is naast de Yoga het geven van Massages. In India heb ik diverse Ayurvedische massages geleerd. Ayurveda betekend “levenskennis”. Massages zoals een Ayurvedische ontspanningsmassage, marmapoint massage, reflexologie en detox massages and more massage to come! Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, blijven leren om mezelf en andere te kunnen helpen.

Thessa Schut

Wie ben ik?

Ik ben Thessa, nu 29 jaar oud en ik kom uit Alkmaar.

Nu ben ik een Yogajuf maar dat is niet waar ik altijd voor geleerd heb.
Ik heb namelijk een studie Communicatie management gedaan. Na mijn studie kwam ik er echter al snel achter dat een baan van 9 tot 5 achter een bureau niets voor mij was.
Ik heb altijd al gedanst en geturnd en mijn liefde voor sport heeft er voor gezorgd dat ik in dit wereldje ben beland.

Begonnen als Pilates lerares heb ik mij inmiddels ontwikkeld tot allround instructrice, ik geef onder andere spinning en bodyshape maar vooral veel Yoga.

Yoga is voor mij de basis. Het zorgt voor bewustwording van lichaam en geest. Misschien heb jij nu het idee dat Yoga heel zweverig is maar dat valt ontzettend mee, eigenlijk is het juist heel down to earth.

De Yogalessen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderd, van flexibele slangenmensen tot stijve harken. Het tempo van de lessen ligt laag en je bent altijd vrij om een pauze in te lassen als jij dat wilt.

Yoga vind de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Het is een fijne manier om te werken aan de mobiliteit en flexibiliteit van je lichaam en daarom ook prettig om te doen naast andere sporten zoals Crossfit of hardlopen.

Laat je absoluut niet afschrikken door het beeld dat jij nu misschien van Yoga hebt maar kom gewoon eens een lesje meedoen!

Adresgegevens

Team Victrix
Helderseweg 31b
1817BA Alkmaar
06-38633384
linda@teamvictrix.nl